Aktiivinen synnytys ry ja Ammattikorkeakoulut yhteistyössä


Aktiivinen synnytys ry tekee ilolla yhteistyötä eri ammattikorkeakoulujen kanssa. Olemme saaneet hienoja yhteistyömahdollisuuksia Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöprojektien kautta ja niiden avulla saamme tarjota teille uutta tietoa aktiivista synnytystä tukevista erilaisista aihealueista. Tällä hetkellä yhdistys on toimeksiantajana useassa eri kätilö- ja terveydenhoitajaopiskelijoiden opintoihin liittyvissä projekteissa kuten opinnäyte- ja innovaatioprojekteissa. Ensi keväänä on tulossa niin oppaita, kirjallisuuskatsauksia kuin tapahtumiakin vauvan odotukseen, synnytykseen ja seksuaalisuuteen liittyen. Julkaisemme tuotoksia niiden valmistuttua.

Julkaisemme sekä yhdistyksen blogissa että facebookissa Aktiivinen synnytys ry:n keskusteluryhmässä linkit kahteen opinnäytetyöhön liittyvään kyselyyn. Toivomme runsaasti vastauksia kyselyihin, jotta opinnäytetöistä tulisi mahdollisimman kattavat. Kyselyyn vastaaminen tapahtuu anonyymisti ja on täysin vapaaehtoista.

Nyt sinulla on oiva mahdollisuus osallistua opinnäytetyökyselytutkimuksiin alla olevien linkkien kautta.

Tukihenkilö synnytyksessä – vinkkejä äidin tukemiseen, Turun Ammattikorkeakoulun terveydenhoitajaopiskelijoiden opinnäytetyökyselytutkimus.

Seksuaalisuus raskausaikana ja synnytyksen jälkeen, Savonian Ammattikorkeakoulun kätilöopiskelijoiden opinnäytetyökyselytutkimus.

Kiitos kyselyyn osallistumisesta!

P.s. Ensi vuoden alkuun on suunnitteilla useita erilaisia opiskelijoiden järjestämiä ilmaistapahtumia, joista informoimme tarkemmin niiden lähestyessä. Turkuun on tulossa esimerkiksi ohjattu tuokio lantionpohjalihasten toiminnasta synnytykseen valmistautumisen sekä synnytyksestä palautumisen näkökulmasta. Lisäksi Turkuun on suunnitteilla keskusteluilta teemalla synnytyspelko ja siihen liittyvät tukitoimet. Turkulaiset pysykää siis kuulolla!

 

Ihanaa uutta vuotta toivottaen                                                                                                                                   

Sara Laurila, Aktiivinen synnytys ry:n amk-yhteistyövastaava